Γιατί τα σπορόφυτά μου μεγαλώνουν τόσο αργά; 10 Σοβαρές Αιτίες

0
Γιατί τα σπορόφυτά μου μεγαλώνουν τόσο αργά;  10 Σοβαρές Αιτίες

Γιατί τα σπορόφυτά μου μεγαλώνουν τόσο αργά; Ίσως τους λείπει φως, νερό ή λόγω σκληρού εδάφους. Ο κρύος καιρός επίσης βλάπτει την ανάπτυξή τους. Αυτές είναι μόνο μεταξύ πολλών αιτιών αυτού του προβλήματος.

Αυτό το άρθρο από το Growing Herbs For Beginners θα συζητήσει τους κύριους λόγους για την αργή ανάπτυξη των δενδρυλλίων και τη λύση για ταχύτερη ακμή. Ας διαβάσουμε!

Γιατί τα σπορόφυτά μου μεγαλώνουν τόσο αργά;

Γιατί τα φυτικά μου φυτά μεγαλώνουν τόσο αργά

Ανεπαρκές φως

Ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων είναι το επαρκές φως που τα διευκολύνει φωτοσύνθεση παραγωγή. Το έντονο φως βοηθά επίσης στη θέρμανση του εδάφους, ενθαρρύνοντας το φυτό να ευδοκιμήσει.

Φυτεύοντας τα σπορόφυτά σας σε μια περιοχή με ανεπαρκές ηλιακό φως θα τα αφήσει ποδαράκια με την επέκτασή τους για να αναζητήσουν περισσότερο φως. Έτσι, τα σπορόφυτα δεν μπορούν να φτιάξουν την τροφή που χρειάζονται και η ανάπτυξή τους θα είναι αργή.

Υποβρύχιο

Μια άλλη κοινή αιτία αυτού του προβλήματος είναι το υποβρύχιο. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη των φυταρίων είναι το νερό. Βοηθά τα σπορόφυτα να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στις ρίζες μέσω του εδάφους, των μίσχων και των φύλλων.

Τα θρεπτικά συστατικά δεν θα μετακινηθούν από τις ρίζες στο φύλλωμα εάν το φυτό αντιμετωπίζει έλλειψη νερού. Με αυτόν τον τρόπο, τα κύτταρα δενδρυλλίων ξηραίνονται και ωριμάζουν αργά.

Υπερπότισμα

Οι ρίζες των δενδρυλλίων πνίγονται στο νερό όταν τα ποτίζετε υπερβολικά. Το υπερβολικό πότισμα είναι πιο θανατηφόρο από την έλλειψη νερού. Τα υγιή σπορόφυτα μπορούν να ανακάμψουν από το ανεπαρκές πότισμα, αλλά δεν μπορούν να είναι το ίδιο από το υπερβολικό πότισμα.

Τα φυτά μπορεί να αντιμετωπίσουν μυκητιακές ανησυχίες όπως σήψη ριζών ή απόσβεση όταν τους δίνετε ακατάλληλο πότισμα. Εάν οι ρίζες του δενδρυλλίου σας αρχίσουν να σαπίζουν, δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την ανάπτυξη.

Γιατί τα φυτά πιπεριάς μου μεγαλώνουν τόσο αργά

Φτωχά θρεπτικά συστατικά του εδάφους

Είναι πιθανό η σπορά σας να ξεκίνησε δυνατά αλλά σταμάτησε μετά από μια εβδομάδα επειδή το έδαφος δεν έχει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά. Αυτό ισχύει εάν εργάζεστε με χώμα που φυτρώνει τους σπόρους. Όταν τα σπορόφυτά σας έχουν έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά, δεν θα αναπτυχθούν εύκολα.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα σημάδια πολλών κοινών ελλειμμάτων θρεπτικών στοιχείων του εδάφους και ταΐστε τα φυτά σας όπως χρειάζεται. Το θείο, ο φώσφορος, το άζωτο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το κάλιο είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των ριζών. Εάν το έδαφος δεν έχει αυτά τα θρεπτικά συστατικά, η ανάπτυξη των φυτών μπορεί να δυσκολευτεί. Ήρθε η ώρα να προσθέσετε υγρό ή οργανικό λίπασμα.

Έλλειψη θερμότητας

Τα σπορόφυτά σας δεν θα αναπτυχθούν σε κρύο καιρό τόσο γρήγορα όσο σε ζεστές συνθήκες. Για να ευδοκιμήσουν τα φυτά της θερμής εποχής, οι θερμοκρασίες πάνω από 65 βαθμούς F είναι οι καλύτερες και περίπου 50 βαθμούς F για τις ποικιλίες ψυχρής εποχής. Τα σπορόφυτα δεν μπορούν να αναπτυχθούν καλά εάν δεν λάβουν την απαραίτητη θερμότητα.

Όταν τελειώσει η πιο πρόσφατη ημερομηνία παγετού στην τοποθεσία σας, ξεκινήστε να φυτεύετε τα σπορόφυτα της θερμής εποχής και περιμένετε περίπου 2-3 ​​εβδομάδες. Η ακμή των φυτών θα συμβεί καθ‘ όλη τη διάρκεια της άνοιξης ή του καλοκαιριού της περιοχής σας με επαρκή ζέστη.

Γιατί τα φυτά πιπεριάς μου μεγαλώνουν τόσο αργά

Κακή δομή του εδάφους

Αν σας τα σπορόφυτα μεγαλώνουν αργά, η κακή δομή του εδάφους μπορεί να είναι αυτό για το οποίο φταίει. Η δομή του εδάφους είναι σημαντική για τον προσδιορισμό της ανάπτυξης των ριζών. Το καλό έδαφος στραγγίζει καλά με τα χρήσιμα χαλαρά σωματίδια που επιτρέπουν στις ρίζες να αναπνέουν.

Τα φτωχά εδάφη συμπιέζονται, έχουν χαμηλό αερισμό και διατηρούν την υγρασία. Η οργανική ουσία υπάρχει σε όλα τα υγιή εδάφη για να προσφέρει φυσικά θρεπτικά συστατικά στα φυτά, αν και ορισμένα εδάφη είναι υγρά, ενώ άλλα επιτρέπουν στο άφθονο νερό να στραγγίζει γρήγορα και να γίνει εύθρυπτο. Το είδος του εδάφους που είναι βέλτιστο για κάθε φυτό ποικίλλει, γι‘ αυτό κάντε έρευνα πριν ξεκινήσετε τη φύτευση.

Οχι αρκετός χώρος

Όταν φυτεύετε τα σπορόφυτά σας σε ένα μικρό χώρο, θα ανταγωνίζονται για την επιβίωση μεταξύ τους ή άλλων ειδών. Τα υπερπληθυσμένα φυτά θα αγωνίζονται για έντονο φως και η έλλειψη επαρκούς ροής αέρα τα κάνει πιο ευαίσθητα σε παράσιτα και ασθένειες.

Όταν ποτίζετε το φυτό ή προσθέτετε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, κάθε δενδρύλλιο θα παλεύει για αυτούς τους πόρους, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη. ο τα σπορόφυτα έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξη ως αποτέλεσμα αυτού.

Ανάλογα με το εύρος του φυτού ενώ αναπτύσσεται και ωριμάζει πλήρως, διαφορετικές ποικιλίες φυτών απαιτούν ποικίλες ποσότητες χώρου.

Γιατί τα σπορόφυτα τομάτας μου μεγαλώνουν τόσο αργά;

Σπόροι χαμηλής ποιότητας

Οι παλιοί ή κατεστραμμένοι σπόροι μπορεί να φυτρώσουν, αλλά θα πρέπει να περιμένετε να αναπτυχθούν καθυστερημένα. Οι σπόροι μπορούν να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής εάν συντηρηθούν σωστά. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός, ο ρυθμός βλάστησής τους θα μειώνεται. Τέτοιοι παλαιότεροι σπόροι θα έχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά για να φυτρώσουν και να ευδοκιμήσουν.

Επίθεση αφίδων και παρασίτων

Το θέμα προκύπτει όταν ο πληθυσμός των παρασίτων μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και αρχίζει να εισβάλλει σε μεγάλο αριθμό φυταρίων.
Οι αφίδες είναι ένα από τα δημοφιλή παράσιτα δενδρυλλίων, που βλάπτουν τις αρχές της άνοιξης, όταν τα περισσότερα φυτά αρχίζουν να εκτοξεύονται.

Θα μπορούσαν να φάνε τα φύλλα, να ρουφήξουν το χυμό τους ή να καταστρέψουν τις ρίζες για να εξαντλήσουν τα θρεπτικά συστατικά του δενδρυλλίου και να εμποδίσουν την ανάπτυξή του.

Επιβλαβείς ασθένειες

Η ανάπτυξη μυκήτων, οι βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις είναι κοινές ασθένειες που θα μπορούσαν να μολύνουν τα σπορόφυτά σας. Όταν το φυτό σας βρίσκεται σε υγρό περιβάλλον, μπορεί να αναπτυχθούν μυκητιάσεις.

Ο μύκητας των ριζών είναι γνωστός για τον όλεθρο στα σπορόφυτα και πολλά άλλα είδη μυκήτων μπορούν να βλάψουν τα φύλλα και τα κλαδιά. Ο άνεμος, το νερό, τα παράσιτα ή το έδαφος μπορούν όλα να μεταφέρουν βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις στο φυτό σας.

Γιατί τα σπορόφυτα τομάτας μου μεγαλώνουν τόσο αργά;

Πώς να μεγαλώσετε τα σπορόφυτα πιο γρήγορα

Δοκιμάστε την ποιότητα του εδάφους

Είναι κρίσιμο να ελέγξετε την ποιότητα του εδάφους πριν από τη σπορά των σπόρων. Η δοκιμή εδάφους θα αποφασίσει τι πρέπει να τοποθετηθεί στο έδαφος και θα σας δώσει μια καλή κατανόηση των συστατικών και των επιπέδων pH.

Αυτό το βήμα είναι χρήσιμο κατά την καλλιέργεια εξωτικών και συνεδριακών φυτών. Διευκολύνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έδαφος κατάλληλο για κάθε είδος.

Αντιμετωπίστε το έδαφος

Πρέπει να επεξεργαστείτε το έδαφος για να αποκτήσετε ένα πλούσιο προφίλ, ώστε να μπορεί να παρέχει αρκετό αέρα, νερό και θρεπτικά συστατικά για το φυτό. Εάν το χώμα είναι πολύ σκληρό ή αμμώδες, τροποποιήστε το με μείγματα όπως λίπασμα, μοσχεύματα χόρτου και οργανική κοπριά για να κάνετε τα φυτά σας να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Επιλέξτε τα σωστά σπορόφυτα

Διαλέξτε τους κατάλληλους τύπους δενδρυλλίων που αναπτύσσονται γρήγορα, όπως φυτά υγιεινής ντομάτας, μικροπράσινα, ρόκα. Διάφορα είδη έχουν διαφορετικές ταχύτητες ανάπτυξης. Για παράδειγμα, η ντομάτα παγετώνων θα αναπτυχθεί σε 50 ημέρες, τα μικροπράσινα σε 14 ημέρες ή η ρόκα σε 21 ημέρες. Λοιπόν, σκεφτείτε το κατάλληλο είδος του φυτού που θέλετε να καλλιεργήσετε.

Φροντίστε τα Σπορόφυτα

Επιλέξτε μια θέση που θα παρέχει αρκετή απαραίτητη ηλιοφάνεια για την ανάπτυξη των φυταρίων σας. Επιπλέον, πρέπει να προσθέσετε αρκετά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων χημικών λιπασμάτων με κατάλληλη ποσότητα υγρού αζωτούχου λιπάσματος, καλίου και φωσφόρου. Φροντίστε και τα φυτά σας να έχουν αρκετό νερό.

Γιατί τα φυτά πιπεριάς μου μεγαλώνουν τόσο αργά

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί τα λαχανικά μου μεγαλώνουν τόσο αργά;

Ο κύριος λόγος σας τα λαχανικά μεγαλώνουν αργά είναι ότι δεν λαμβάνουν αρκετή φωτεινή ενέργεια, θερμότητα ή νερό για να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους. Η κακή ποιότητα του εδάφους ή των σπόρων εμποδίζει επίσης την ανάπτυξή τους.

Γιατί τα φυτά πιπεριάς μου μεγαλώνουν τόσο αργά;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το ανεπαρκές νερό είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά προβλήματα της αργής ανάπτυξης της πιπεριάς. Το σοκ από τη μεταμόσχευση είναι επίσης ένας ένοχος που πρέπει να εξετάσετε.

Γιατί τα σπορόφυτα τομάτας μου μεγαλώνουν τόσο αργά;

Ορισμένες αιτίες της καθυστερημένης ανάπτυξης της ντομάτας περιλαμβάνουν ακατάλληλο πότισμα (υπερπότισμα ή υποπότισμα), ακραίες θερμοκρασίες (υπερθέρμανση ή υποθέρμανση) και ανισορροπία του pH ή των θρεπτικών συστατικών. Ορισμένες ποικιλίες ντομάτας χαρακτηρίζονται από αργή ωρίμανση, οπότε έχετε κατά νου το είδος τους για να δείτε αν είναι φυσιολογικό.

συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο κάλυψε 10 δημοφιλείς λόγους γιατί τα σπορόφυτά μου μεγαλώνουν τόσο αργά. Τα σπορόφυτά σας είναι ευάλωτα σε διάφορους παράγοντες. Εάν ανακαλύψετε υπερανάπτυξη μυκήτων ή βλάβη από έντομα, αντιμετωπίστε το αμέσως για την ανάκτηση του δενδρυλλίου. Πρέπει να υποστηρίξετε τα φυτά σας λαμβάνοντας αρκετή τροφή, ροή αέρα, υγρασία, θερμότητα και πηγές φωτός για να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Schreibe einen Kommentar