Γιατί πρέπει να σταματήσετε να αποφεύγετε δύσκολες εργασίες (και πώς να το κάνετε)

0
Γιατί πρέπει να σταματήσετε να αποφεύγετε δύσκολες εργασίες (και πώς να το κάνετε)

Buzzzzz! Buzzzzz! Το ξυπνητήρι μου αρχίζει να τρέμει στο κομοδίνο. Μου γνέφει όσο πιο δυνατά μπορεί και δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω. Ίσως γιατί είναι 5 το πρωί της Δευτέρας, η ώρα και η μέρα που φοβάμαι περισσότερο. Ίσως οφείλεται στο ότι ξέρω ότι πρέπει να σηκωθώ, οπότε δεν αργώ στο μάθημα CrossFit στις 5:30 π.μ. ή θα το ακούσω από τον προπονητή μου. Επιπλέον… θα πρέπει να κάνω πέντε μπέρπι για κάθε λεπτό που αργώ, και μισώ τα μπέρπι! Μπορείτε να πείτε ότι έχω μόλις μια εβδομάδα από τη συνδρομή μου στο CrossFit και ότι μετανιώνω για την απόφασή μου να εγγραφώ ήδη;

Σαφώς, αυτό είναι ένα δύσκολο έργο που προσπαθώ να αποφύγω, και μάλλον ανεπιτυχώς. Ξέρω, ξέρω, πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας να κάνουμε δύσκολα πράγματα. «Το να κάνεις δύσκολα πράγματα είναι αυτό που θα σε κάνει πιο δυνατό!» Ακούω τον προπονητή μου να λέει καθώς παλεύω να σηκώσω ένα βάρος πάνω από το κεφάλι μου ότι μια έγκυος δίπλα μου δεν έχει πρόβλημα. Μπορώ να πω ότι η αμηχανία με παρακινεί να συνεχίσω, όσο άβολα κι αν νιώθω.

Καθώς έβαλα το μπαρ μου κάτω για να φάω μια ταπεινή πίτα και να κοιτάξω γύρω μου όλα αυτά κακές αξιολογήσεις στην τάξη, σταματάω για να ρωτήσω τον εαυτό μου. «Γιατί να σταματήσω να αποφεύγω δύσκολες εργασίες; Και πώς μπορώ να το κάνω;»

Αυτή είναι η ερώτηση που θα εξετάσουμε βαθύτερα με απαντήσεις που όχι μόνο με βοήθησαν με το CrossFit αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν σε ό,τι δυσκολεύεστε στη ζωή σας.

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να αποφεύγετε δύσκολες εργασίες;

Ας το παραδεχτούμε. Είμαστε όλοι άνθρωποι και απολαμβάνουμε να είμαστε άνετα, τελεία. Αγαπάμε όλες τις καθημερινές ανέσεις των πλασμάτων μας που έχουν κάνει τη ζωή απλή. Είτε πλοηγούμαστε σε έναν νέο προορισμό είτε μαγειρεύουμε ένα γεύμα, αναζητούμε πάντα μια συντόμευση. Θέλουμε πιο γρήγορα, πιο εύκολα, καλύτερα και σίγουρα όχι δύσκολα. Αυτά τα πράγματα είναι σχεδόν συνώνυμα με το αμερικανικό όνειρο με τα σημερινά πρότυπα. Αυτό το συχνά περιζήτητο όνειρο αφορούσε τη σκληρή δουλειά και τη σκληρή δουλειά, αλλά τώρα είναι να φτάσετε εκεί πριν από οποιονδήποτε άλλον με τη λιγότερη προσπάθεια.

Παρόλα αυτά, το ευκολότερο δεν είναι πάντα καλύτερο, και να γιατί:

Όταν ακολουθούμε τον εύκολο τρόπο, προγραμματίζουμε τον εγκέφαλό μας να είναι τεμπέλης. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιεί κριτική σκέψη ή δημιουργικότητα για να αναπτύξει μια λύση, αλλά χρειάζεται μόνο να αναζητήσει τη συντόμευση. Αυτή η εκπαίδευση στην πραγματικότητα επανασυνδέει τις νευρικές οδούς του εγκεφάλου μας με λιγότερο από βέλτιστους τρόπους.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Σύμφωνα με τον Δρ Daniel Amen, MD συγγραφέας του Άλλαξε τον εγκέφαλό σου, άλλαξε τη ζωή σουπρέπει να δουλέψουμε τον εγκέφαλό μας αν θέλουμε να είναι υγιής.

«Ο εγκέφαλός σου είναι σαν ένας μυς. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Κάθε φορά που μαθαίνετε κάτι νέο, ο εγκέφαλός σας δημιουργεί μια νέα σύνδεση. Η μάθηση ενισχύει τη ροή του αίματος και τη δραστηριότητα στον εγκέφαλο. Αν πάτε για μεγάλες περιόδους χωρίς να μάθετε κάτι νέο, αρχίζετε να χάνετε κάποιες από τις συνδέσεις στον εγκέφαλο και αρχίζετε να παλεύετε περισσότερο με τη μνήμη και τη μάθηση.»

Επιπλέον, έρευνα από τον ανατόμο Marian Diamond, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ έδειξε ότι οι αρουραίοι στους οποίους επιτρεπόταν μια εύκολη ζωή χωρίς νέες προκλήσεις ή μάθηση είχαν μικρότερο εγκεφαλικό βάρος από εκείνους που υποβλήθηκαν σε πρόκληση και αναγκάστηκαν να μάθουν νέες πληροφορίες. για να τραφεί. Η νέα μάθηση προκάλεσε στην πραγματικότητα αυξημένη εγκεφαλική πυκνότητα και βάρος, που σημαίνει έναν πιο υγιή γενικό εγκέφαλο.

Προτού βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ εγκεφάλου ανθρώπου και αρουραίου, θα πρέπει να κατανοήσετε την ακόλουθη έρευνα:

«Αν και ο εγκέφαλος του αρουραίου είναι μικρότερος και λιγότερο περίπλοκος από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, η έρευνα έχει δείξει ότι τα δύο είναι εντυπωσιακά παρόμοια σε δομή και λειτουργία. Και οι δύο αποτελούνται από μια τεράστια ποσότητα πολύ συνδεδεμένων νευρώνων που συνομιλούν συνεχώς μεταξύ τους».

Η ουσία είναι ότι είναι απλώς πιο υγιεινό να ασκούμε τον εγκέφαλό μας, όπως είναι ωφέλιμο να ασκούμε τα περισσότερα άλλα μέρη του σώματός μας. Όσο περισσότερο φροντίζετε τον εγκέφαλό σας, τόσο περισσότερο θα φροντίζει και αυτός για εσάς.

Εδώ είναι 7 τρόποι για να φροντίσετε τον εγκέφαλό σας, σύμφωνα με τον Δρ Αμήν.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

  1. Προστατέψτε τον εγκέφαλό σας – προστατέψτε τον εγκέφαλό σας από τραυματισμό, ρύπανση, στέρηση ύπνου και στρες.
  2. Τροφοδοτήστε τον εγκέφαλό σας – κάντε δίαιτα με τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο.
  3. Σκοτώστε τα Μυρμηγκάκια (Αυτόματες Αρνητικές Σκέψεις) που Εισβάλλουν στον Εγκέφαλό σας – μείνετε χαρούμενοι, αισιόδοξοι και θετικοί.
  4. Δούλεψε το μπράι σουn – συνεχίστε να μαθαίνετε, η μάθηση είναι μια προπόνηση του εγκεφάλου.
  5. Κάνε έρωτα για τον εγκέφαλό σου – Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει τη συνολική εγκεφαλική δραστηριότητα και βελτιώνει τη μνήμη καθώς ενισχύει τα επίπεδα οιστρογόνων.
  6. Αναπτύξτε μια «Κατάσταση συναυλίας» για τον εγκέφαλό σας – μόνο όταν αισθάνεστε χαλαροί θα μπορείτε να συγκεντρώνεστε εύκολα, η ακρόαση μουσικής είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε ενώ βελτιώνετε τη συγκέντρωσή σας.
  7. Αντιμετωπίστε έγκαιρα προβλήματα εγκεφάλου – Τα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Οποιαδήποτε από αυτές τις συστάσεις από μόνη της μπορεί να σας βοηθήσει όταν πρόκειται να μην αποφύγετε δύσκολες εργασίες. Θυμηθείτε, είτε πρόκειται για την επίτευξη δύσκολων πραγμάτων είτε για έναν σχετικό τομέα, η ζωή σας μπορεί να βελτιωθεί μόνο με έναν βελτιστοποιημένο εγκέφαλο, οπότε βάλτε τα σε δράση σήμερα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το καθένα εδώ.

Ακόμα κι αν τίποτα από αυτά τα λεγόμενα «brain talk» δεν σας πείθει, τότε ας δούμε την κατάσταση από διαφορετική σκοπιά, ανάπτυξη και αυτοπεποίθηση.

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε σας ενδιαφέρει να μάθετε με κάποια ιδιότητα. Είτε πρόκειται για βασική περιέργεια, για αυστηρή προσωπική ανάπτυξη, είτε για οπουδήποτε ενδιάμεσα, αναζητάτε τη γνώση με κάποιο τρόπο. Η αναζήτηση της γνώσης είναι μια αναζήτηση για ανάπτυξη ως άτομο. Η ανάπτυξη, εξ ορισμού, είναι το αντίθετο της στασιμότητας. Έτσι, με αυτό το σκεπτικό, όποιος μεγαλώνει υφίσταται αλλαγή.

Για να υποστούμε πράγματι αλλαγές και ανάπτυξη, πρέπει να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας στην περιοχή του δυσφορία. Εδώ συμβαίνει όλη η μαγεία. Εδώ κάνουμε τα δύσκολα καθήκοντα που δεν θέλουμε πάντα να κάνουμε. Καθώς κάνουμε δύσκολα πράγματα όλο και περισσότερο, γίνονται πιο εύκολα και πιο διαχειρίσιμα.

Οτιδήποτε αξίζει τον κόπο να μάθεις στη ζωή απαιτεί κάποια δυσκολία και χρόνο για να γίνεις ικανός.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε όταν ήσασταν μικρό παιδί. Όταν μάθατε για πρώτη φορά να οδηγείτε ποδήλατο, απλώς ανεβήκατε και απογειώσατε το δρόμο; Η εικασία μου είναι όχι. Πιθανότατα χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες για να μπορέσετε να γίνετε ικανοί και να αρχίσετε να οδηγείτε σε όλη τη γειτονιά. Προσπάθησες μερικές φορές και μετά τα παράτησες επειδή ήταν πολύ δύσκολο; Όχι. Συνέχισες ξανά και ξανά μέχρι να το καταλάβεις. Πιθανότατα κάνατε το ίδιο πράγμα για οποιοδήποτε άθλημα ή χόμπι σας άρεσε. Βάζω στοίχημα ότι σε πολλά από αυτά συνέχισε να ασκείσαι μέχρι να γίνεις αρκετά καλός. Αυτό είναι μέρος της ορμής μας ως ανθρώπινα όντα και είναι ενσωματωμένο στο DNA μας.

Πάντα κάναμε δύσκολα πράγματα ως άτομα και ως ανθρώπινο γένος. Η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη με παραδείγματα ανθρώπων που κάνουν δύσκολες εργασίες και επιλέγουν το δύσκολο μονοπάτι. Αυτή η νοοτροπία ενσωματώνεται στη διάσημη ομιλία του JFK στη NASA από το 1962:

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

«Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη αυτή τη δεκαετία και να κάνουμε τα άλλα πράγματα, όχι επειδή είναι εύκολα, αλλά επειδή είναι δύσκολα».

Εννοια, για να πετύχεις το μεγαλείο, πρέπει να κάνεις δύσκολες εργασίες.Για να πετύχεις πράγματα που ποτέ δεν έχεις, πρέπει να κάνεις πράγματα που δεν έχεις κάνει ποτέ.

Πώς να σταματήσετε να αποφεύγετε δύσκολες εργασίες

Πόσο σπουδαίος θέλεις να είσαι;

Εάν αυτή η ερώτηση σας κάνει να νιώθετε άβολα, τότε η επιθυμία σας για ανάπτυξη μπορεί να μην είναι εγγενώς αρκετά κίνητρο. Ίσως χρειαστεί να χτίσετε κάποια εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας για να κάνετε τις δύσκολες εργασίες εξαρχής.

Εάν πρόκειται να χτίσετε αυτοπεποίθηση, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τον φόβο που σας κρατά πίσω. Συχνά, η αποφυγή μιας δύσκολης εργασίας σχετίζεται με τον φόβο. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τον φόβο της έναρξης, τον φόβο της αδυναμίας ολοκλήρωσης της εργασίας ή απλώς με τον φόβο της έλλειψης γνώσης γύρω από την εργασία. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο φόβος οδηγεί σε αδράνεια, η οποία οδηγεί σε περαιτέρω έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Σύμφωνα με Τζεν ΓκότλιμπΣυνιδρυτής και Chief Mindset Officer της Super Connector Media,

«Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από το να αισθάνεσαι τον φόβο και να το κάνεις με συνέπεια.…επειδή κάθε φορά που κάνεις κάτι δύσκολο ή τρομακτικό, και το κάνεις, φτάνεις στην άλλη πλευρά. Τότε συνειδητοποιείς ότι δεν πέθανες και δεν συνέβη τίποτα τρομερό, οπότε παίρνεις μια νίκη και γιορτάζεις αυτή τη νίκη. Με κάθε νίκη, βάζεις άλλο ένα νόμισμα στην τράπεζα εμπιστοσύνης και γίνεσαι λίγο πιο σίγουρος. Αν το κάνεις αυτό με συνέπεια και εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ότι μπορείς να κάνεις αυτά τα τρομακτικά πράγματα, θα φτάσεις εκεί που θα είναι όλο και λιγότερο τρομακτικό και θα γίνεις εύκολος».

Μου ακούγεται σαν συνταγή επιτυχίας. Το κλειδί δεν είναι να εστιάσετε στο σύνολο του δύσκολου έργου, αλλά μόνο ένα μικρό βήμα τη φορά. Αυτό κάνει οποιαδήποτε εργασία πολύ πιο εφικτή. Όπως λέει και το παλιό ρητό, πώς τρως έναν ελέφαντα; Μια μπουκιά τη φορά.

Έχοντας κατά νου αυτήν τη θεωρία, ακολουθούν 3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να αποφεύγετε δύσκολες εργασίες

  1. Σπάστε το – Ο διαχωρισμός της εργασίας σε μικρότερα, εφικτά μέρη το κάνει να φαίνεται πιο εύκολο ενώ σας επιτρέπει να γιορτάσετε τις μικρές νίκες.
  2. Διαχειριστείτε τις περιοριστικές πεποιθήσεις – Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να καταφέρετε και αποφύγετε κάθε αρνητική αυτοσυζήτηση. Παραμένοντας θετικοί, θα αυξήσετε την πιθανότητα να κολλήσετε σε αυτό.
  3. Αναζητήστε υποστήριξη – Όταν οι άλλοι μας θεωρούν υπεύθυνους, αυξάνουμε τις πιθανότητες επιτυχίας μας κατά τα δύο τρίτα.

Είτε πρόκειται για υγεία του εγκεφάλου, ανάπτυξη ή αυτοπεποίθηση, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ελπίδα για εσάς και για εμένα όταν πρόκειται να ολοκληρώσουμε δύσκολες εργασίες.

Κατέληξα να παραμείνω στο δύσκολο μάθημα του CrossFit στο οποίο είχα εγγραφεί. Αυτή η πρώτη εβδομάδα ήταν πάνω από δέκα χρόνια πριν, και παρόλο που ήταν προκλητική εκείνη την εποχή, χαίρομαι που δεν τα παράτησα. Προπονώ άλλους στο CrossFit εδώ και έξι χρόνια και έχω μάθει να κάνω πολλές, πολλές δύσκολες εργασίες στην πορεία. Αυτές οι επιτυχίες κατατάσσονται κοντά στην κορυφή της λίστας μου όταν πρόκειται για CrossFit. Θα κρατήσω την πρώτη θέση για το γεγονός ότι τώρα είμαι αυτός που θα μοιράσει τα πέναλτι του burpee.

Επιλεγμένη φωτογραφία: Η Daria Nepriakhina μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar