Γιατί πρέπει και πώς μπορείτε να βιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

0
Γιατί πρέπει και πώς μπορείτε να βιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Χρόνος διαβασματός: 5 λεπτά

άλμα-περισσότερη ευγνωμοσύνη

Γιατί πρέπει να θέλετε να βιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή; Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Αισθάνομαι καλά, και αυτός είναι ένας αρκετά καλός λόγος για μένα.

Αν και αν αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς, ο Dr. Rock Hansen, PH.D. σου λέει:

Η ευγνωμοσύνη, η χαρά και τα συναφή συναισθήματα όπως η εκτίμηση είναι εύκολο να απορριφθούν, αλλά οι μελέτες στην πραγματικότητα δείχνουν ότι η καλλιέργειά τους έχει διαρκή και σημαντικά οφέλη, όπως ανεβάζει τη διάθεσή σας, αυξάνει την ικανοποίηση από τη ζωή και χτίζει ανθεκτικότητα.

Είτε είστε ευγνώμονες για την καλοσύνη ή τη στοχαστικότητα κάποιου, την εκτίμηση της ομορφιάς της φύσης ή ίσως την αναγνώριση των καλών πραγμάτων γενικά, η ευγνωμοσύνη έχει σημασία. Η ευγνωμοσύνη ενισχύει τη ζωή.

Κάθε μαγική στιγμή που έχετε συναντήσει στη ζωή είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε ευγνώμονες.

Σκεφτείτε τις φορές που έχετε νιώσει ευγνωμοσύνη στη ζωή, είναι ξεκάθαρο ότι παλιά αισθάνεστε καλά. Σωστά?

Και η ομορφιά της ευγνωμοσύνης είναι ότι δεν είσαι ποτέ πολύ μεγάλος, πολύ νέος, πολύ δυστυχισμένος ή πολύ φοβισμένος για να ζήσεις με ευγνωμοσύνη.

Το να βρείτε κάτι για το οποίο πρέπει να είστε ευγνώμονες δημιουργεί ένα κυματιστικό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα της ζωής σας, υποστηρίζοντας την εκπλήρωση των ονείρων ή την επιθυμία σας για μεγαλύτερη υγεία ή καλύτερες σχέσεις, ακόμα και για αυτή τη φαινομενικά άπιαστη ανάγκη για εσωτερική γαλήνη.

Τι έχεις να κάνεις αυτή τη στιγμή;

Οικογένεια και φίλοι. Αγάπη. Υγεία. Χαρούμενες αναμνήσεις. Μουσική που αγαπάς. Ένα καλό φλιτζάνι καφέ ή στην περίπτωσή μου θα ήταν ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι! Τι άλλο? Ίσως δεν έγινε τίποτα κακό σήμερα. Ίσως σας έδωσαν μια μέρα άδεια από τη δουλειά ή είχατε μια φιλική ανταλλαγή με έναν άγνωστο ή έναν συνάδελφο.

Μπορεί να μην έχουμε όλα τα πράγματα που θα θέλαμε ή χρειαζόμαστε ή θέλουμε στη λίστα μας, αλλά αυτό μάλλον αφήνει πολλά πράγματα μπορούμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για.

Το να προσπαθείς να είσαι ευγνώμων για τα μικρά κοσμικά πράγματα στη ζωή μερικές φορές δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, αλλά αν μπορείς να βρεις και να αναγνωρίσεις έστω και ένα μόνο την ημέρα, θα φέρει ανείπωτα οφέλη.

Μην με παρεξηγείτε, υπάρχουν στιγμές που η ζωή είναι χάλια, στιγμές που σωματικές ή συναισθηματικές εμπειρίες διατρέχουν τη ζωή σας και κάθε μέρα φέρνει σωματική, συναισθηματική και πνευματική εξάντληση.

Έχω υπομείνει τον πιο φρικτό πόνο για δεκαοκτώ μήνες από τα δύο τελευταία χρόνια. Ήταν είτε βασανιστικό και θα μου έκοβε την ανάσα και θα με ακινητοποιούσε σωματικά μέχρι να περάσει. Ή ήταν απλώς εξαιρετικά οδυνηρό και πιστέψτε το ή όχι, βρήκα τον εαυτό μου να είμαι ευγνώμων για το τελευταίο!

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου δεν μπορούσατε να βουρτσίσετε τα δόντια σας για εβδομάδες, ούτε να φάτε ή να πιείτε, να μιλήσετε ή ακόμα και να περπατήσετε χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε μέχρι να περάσει ο πόνος. Και δυστυχώς δεν ήταν ούτε ένα δευτερόλεπτο. Υπήρχαν στιγμές που ήταν μέχρι πέντε λεπτά, που πιστέψτε με θα ένιωθα ώρες.

Σιγά-σιγά, καθώς έφτασαν οι δεκαπέντε μήνες και η νέα θεραπεία που λάμβανα άρχισε να ελαχιστοποιεί λίγο τον πόνο, έβρισκα τον εαυτό μου γεμάτο ευγνωμοσύνη, η οποία μερικές φορές διαρκούσε για πάνω από μία ώρα. Ήταν μια καταπληκτική ενέργεια να ζεις.

Ευτυχώς, σήμερα βρίσκομαι καθ‘ οδόν προς την πλήρη ανάκαμψη από αυτή τη νευρολογική πάθηση.

Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί, αλλά είναι εκπληκτικό πόσο εύκολο είναι να είμαι ευγνώμων για τα εγκόσμια πράγματα της ζωής, όπως το να βουρτσίζω τα δόντια μου χωρίς να ανησυχώ μήπως προκαλέσω πόνο ή να φάω ένα σάντουιτς σε πολύ λιγότερο από την ώρα που είχε με έπαιρνε ή μιλούσε για περισσότερες από τρεις ή τέσσερις προτάσεις χωρίς να σταματήσει μέχρι να περάσει ο πόνος.

Το να νιώθω ευγνώμων που βιώνω όλες τις εγκόσμιες διαδικασίες της ζωής και για την ελευθερία από τον αφόρητο πόνο με οδήγησε να αναζητώ και να εξασκώ συνεχώς να νιώθω ευγνωμοσύνη και να βιώνω περισσότερη ικανοποίηση και ευεξία.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν με το πώς μπορείτε να βιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή σας.

Πώς να αυξήσετε το πηλίκο ευγνωμοσύνης σας

1. Να γνωρίζετε ότι νιώθετε ευγνωμοσύνη

Όταν νιώθετε ευγνωμοσύνη ή ευγνωμοσύνη για κάτι ή κάποιον, κάντε μια παύση και δώστε προσοχή. Ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.

ΕΝΑ Μελέτη 2021 από 133 Κινέζους επαγγελματίες της ενσυνειδητότητας έδειξαν ότι η πρακτική της ενσυνειδητότητας και της ευγνωμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά μεγαλύτερη αίσθηση ικανοποίησης και ευεξίας.

Αυξάνοντας τον αριθμό των φορών που νιώθετε ευγνωμοσύνη μέσα στην ημέρα, μπορείτε να βιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή – ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για να σας υπενθυμίζει να το σκέφτεστε πιο συχνά. Η συχνότητα είναι μια από τις κρυφές σας δυνάμεις.

2. Διεξαγωγή πειραμάτων

Πιστεύω πολύ στον πειραματισμό. Όταν μαθαίνω κάτι νέο για το πώς λειτουργεί η ζωή, το δοκιμάζω μόνος μου. Αν λειτουργεί στη ζωή μου, φανταστικό. Και χαίρομαι που το μοιράζομαι. Αν όχι, κάτι έμαθα.

Πολλά έχουν γραφτεί για πειράματα ευγνωμοσύνης ή ευγνωμοσύνης, αλλά είναι αλήθεια να πούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι μια αρκετά μαλακή επιστήμη. Είναι επίσης αλήθεια ότι αρκετά αξιόπιστη έρευνα μας λέει ότι ό,τι κάνουμε για να αυξήσουμε την ευγνωμοσύνη μας αποδίδει καρπούς.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να βρείτε αυτό που έχει απήχηση και είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό για εσάς.

3. Ημερολόγια ευγνωμοσύνης

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την τήρηση ημερολογίου ευγνωμοσύνης και, ενώ αυτό δεν είναι ένα από τα «πράγματά μου», μπορώ ειλικρινά να δω το όφελος από αυτό. Πρώτον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αφηγηθείτε τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης σας για μια χρονική περίοδο.

Αν ήμουν εγώ με το ημερολόγιο μου, πιθανότατα θα διάλεγα τρία έως πέντε πράγματα την ημέρα για τα οποία ένιωθα ευγνώμων ή ευγνωμοσύνη και ποια ήταν η πηγή αυτού. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από λόγια που είπε κάποιος που ένιωσα ωραία, η ευγνωμοσύνη που ένιωσα για τους αγαπημένους μου, εμπειρίες ή η αγαπημένη μου βόλτα… οτιδήποτε.

Οτιδήποτε σάς επιτρέπει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του πώς μπορείτε να βιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή.

4. Τριαντάφυλλο, αγκάθια και μπουμπούκια

Αυτό είναι ένα παιχνίδι για το οποίο έχω διαβάσει μερικές φορές και ακούγεται καλό. Μερικοί άνθρωποι το παίζουν στο δείπνο με την οικογένειά τους, άλλοι με έναν φίλο ή σύντροφο και κάποιοι το παίζουν απλά μόνοι τους και ίσως το προσθέτουν στο ημερολόγιο τους.

Και αν αυτή η μεταφορά δεν λειτουργεί για εσάς, επιλέξτε κάτι που σας ταιριάζει, θα μπορούσε να σχετίζεται με τον αθλητισμό ή με οποιοδήποτε θέμα που σας έχει απήχηση.

Δουλεύει κάπως έτσι. Το τριαντάφυλλο είναι το αποκορύφωμα της ημέρας. Κάτι θετικό και χαρούμενο. Το να δίνετε μόνο προσοχή στο τριαντάφυλλο είναι μια εμπειρία ευγνωμοσύνης.

Τα αγκάθια είναι τα πράγματα που στην αρχή μπορεί να μην φαίνεται να αυξάνουν την ευγνωμοσύνη, αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν με τις προκλήσεις σας, οι οποίες στη συνέχεια θα μπορούσαν να μετατρέψουν αυτό το αγκάθι σε τριαντάφυλλο.

Τα μπουμπούκια, είναι τριαντάφυλλα που δεν έχουν ακόμη ανθίσει. Ξέρω ότι το ήξερες αυτό, αλλά έπρεπε ακόμα να το γράψω! Τα μπουμπούκια είναι κάτι που πρέπει να περιμένεις. Αυτός είναι ένας τρόπος να παραμένετε στη ζώνη ευγνωμοσύνης κάθε φορά που σκέφτεστε το μπουμπούκι σας.

5. Βαζάκια ευτυχίας

Μια ιδέα που έγινε πιο δημοφιλής λόγω του βιβλίου της Elizabeth Gilbert «Φάε, προσευχήσου, αγάπησε» και ένα που ασκείται εύκολα.

Η βασική ιδέα είναι να γράψετε την πιο χαρούμενη εμπειρία της ημέρας και να τη βάλετε σε ένα βάζο. Στη συνέχεια, κάθε φορά που αισθάνεστε λιγότερο από ευγνώμονες στη μέρα σας, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο βάζο της ευτυχίας και στο voila σας, σας υπενθυμίζονται εκείνες οι ευτυχισμένες στιγμές και ίσως νιώθετε ευγνωμοσύνη για αυτές ξανά.

Εκφώνηση ευγνωμοσύνης

Θα μπορούσατε απλώς να εστιάσετε στην πράξη του να λέτε ευχαριστώ πιο συχνά. Όχι για κάτι συγκεκριμένο, απλώς για να επιβεβαιώσω την ευγνωμοσύνη στη ζωή.

Αυτό κάνω όταν ξυπνάω τη νύχτα και δεν μπορώ να ξανακοιμηθώ. Απλώς επαναλαμβάνω, σαν μάντρα, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ. Στη συνέχεια, όταν αποκοιμιέμαι ξανά, και συνήθως κοιμάμαι, είναι με την ιδέα της ευγνωμοσύνης και της ευγνωμοσύνης να αποτυπώνεται στο υποσυνείδητό μου.

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πειράματα, γιατί κάνει θαύματα. Την επόμενη μέρα φαίνεται να βιώνω πολλά περισσότερα πράγματα να λειτουργούν υπέρ μου. Μου αρέσει.

Βρήκα ότι η ευγνωμοσύνη είναι ο απόλυτος, ο ευκολότερος δρόμος για τη λήψη.

Τελικές σκέψεις

Αναμφίβολα η ζωή σας δεν είναι καθόλου εύκολη. Και αυτό ισχύει για όλους μας. Ωστόσο, αν αφιερώνετε λίγες στιγμές κάθε μέρα για να βρείτε κάτι αυτήν την ημέρα, μπορείτε να είστε ευγνώμονες γιατί θα εκπλαγείτε από το πώς αρχίζει να μεταμορφώνει τον κόσμο σας.

Ο δρόμος είναι πιθανό να είναι λίγο ανώμαλος, αλλά αν μπορείτε σκόπιμα να επιλέξετε να εστιάσετε σε κάτι που λειτουργεί στη ζωή σας, θα αρχίσετε σιγά σιγά να αισθάνεστε περισσότερη ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον σας.

Βρείτε λίγη συμπόνια για τον εαυτό σας για το σημείο που βρίσκεστε και προσπαθήστε να θυμάστε ότι έχετε προικιστεί με θεϊκές δυνατότητες και τεράστια ικανότητα, εστιάστε σε αυτό όχι σε αυτό που βλέπετε ακριβώς μπροστά σας. Η ευγνωμοσύνη είναι το καλύτερο όπλο σου. Είναι σύμμαχός σας για να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τους κλέφτες που εκτροχιάζουν την ευτυχία, την ικανοποίηση και την ευημερία σας.

Επιστρέψτε σε αυτή τη ζωή γαλήνης και ευκολίας που είναι το εκ γενετής δικαίωμα σας μέσω της δύναμης της ευγνωμοσύνης.

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

Love Elle

xox

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.

Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar