Αυτές οι 4 στρατηγικές ανακούφισης από το άγχος μεταμόρφωσαν τη ζωή μου

0
Αυτές οι 4 στρατηγικές ανακούφισης από το άγχος μεταμόρφωσαν τη ζωή μου

Χρόνος διαβασματός: 5 λεπτά

γυναίκα-φυτά-λιγότερο άγχος

Είμαι σίγουρος ότι ένιωθα άγχος από όταν ήμουν παιδί. Πράγματα που διάβασα ή άκουσα κάποιον να λέει θα με αγχώσουν.

Το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν ίσως η ανησυχία. Και αγόρι, ήμουν καλός σε αυτό… χρειάστηκε μέχρι τα είκοσί μου για να βρω την ανησυχητική τεχνική του χρόνου που κατάφερα να τη χειριστώ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Από μικροσκοπικές μικρές ανατροπές έως τεράστιες συντριπτικές κρίσεις, όπως κι αν το κόψουμε, το ένα ή το άλλο είδος άγχους τείνει να είναι μέρος της ζωής. Φαίνεται ότι η ζωή είναι τόσο περίπλοκη όσο η κόλαση αυτές τις μέρες.

Όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο έχουμε τον έλεγχο είμαστε εμείς, οπότε αν και μπορεί να είναι αδύνατο να ελέγξουμε τα γεγονότα και τις περιστάσεις που εμφανίζονται στη ζωή, μπορούμε και πρέπει να ελέγξουμε πώς αντιδρούμε σε αυτά. Ειδικά γνωρίζοντας ότι το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευημερία μας.

Ως κάποιος που έχει καταφέρει να ζήσει τη ζωή με περισσότερες εμπειρίες άγχους από όσες ενδιαφέρομαι να θυμάμαι και δοκίμασα πολλές επιλογές ανακούφισης από το στρες, δυστυχώς ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει ένα φάρμακο για όλους. Αυτό δεν θα έκανε τη ζωή παιχνιδάκι;

Χρειάστηκε λίγος χρόνος, και πολλή αναζήτηση και εξάσκηση, προτού βρω αυτές τις στρατηγικές ανακούφισης από το άγχος που έχουν ηρεμήσει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου και έχουν υποστηρίξει τη μεταμόρφωση στη ζωή μου.

Και δεδομένου ότι είμαι συγγραφέας και συγγραφέας που βελτιώνω τον εαυτό μου και ελπίζω να εμπνέω, φαίνεται ότι είναι μια εξαιρετική στιγμή για να συνεχίσω να μιλάω για το αγαπημένο μου θέμα. Το μαντέψατε. Ζώντας πιο ευτυχισμένες, πιο ικανοποιητικές και επιτυχημένες ζωές.

Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το μέλλον σας, αλλά σίγουρα ξέρω ότι η μείωση του στρες στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε αυτήν την ενέργεια του άγχους σε κάτι που μπορεί να σας φέρει χαρά και πληρότητα και να σας δώσει τον χώρο να σας διδάξει περισσότερα για τον εαυτό σας.

Έχω γράψει πολλές φορές για το πώς θα ζούσαμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, αν αντί να εστιάζουμε σε αρνητικές αφηγήσεις και πράγματα στα οποία δεν έχουμε κανέναν έλεγχο, αντ‘ αυτού εστιάζαμε σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε. Ακόμα κι αν στο σχήμα των πραγμάτων δεν φαίνονται πολύ σημαντικά.

Προσθέστε αυτά τα μικροσκοπικά πράγματα μαζί και θα έχουμε μεγαλύτερα πράγματα.

Το ξέρεις σωστά; Σωστά.

Και είναι βολικό να έχετε μια ποικιλία από στρατηγικές ανακούφισης από το άγχος στην τσέπη σας, οπότε εδώ είναι τέσσερις που ελπίζω να σας λειτουργήσουν.

Ένα μεγάλο ανακουφιστικό από το άγχος είναι να επανεξετάσετε την αίσθηση της κατάπληξής σας

Θυμάστε αυτό το συναίσθημα όταν ήσασταν παιδί και είδατε κάτι που δεν ήξερες πριν και βρεθήκατε σε δέος; Αυτό είναι που ψάχνουμε.

Και σήμερα είμαστε όλοι τόσο αποσπασμένοι τις περισσότερες φορές, που σχεδόν δεν έχουμε χρόνο να αναρωτηθούμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη μύτη μας. Συνήθως ο υπολογιστής μας – κάτι που είναι περισσότερο από πιθανό να προκαλεί άγχος παρά να ανακουφίζει!

Σας ρωτάω λοιπόν, πότε ήταν η τελευταία φορά που βιώσατε μια αίσθηση θαύματος, αληθινού δέους; Ίσως είδατε πρόσφατα ένα ηλιοβασίλεμα ή είδατε ένα δέντρο να αρχίζει να ανθίζει την Άνοιξη; Ή ίσως δεν έχετε βιώσει καθόλου θαύμα τον τελευταίο καιρό.

Λοιπόν, ίσως τώρα είναι η ώρα να επανεξετάσετε την ικανότητά σας να βιώσετε θαύματα.

Γιατί;

Γιατί η κατάπληξη είναι μια κατάσταση προσοχής που φέρνει σε όλους μας μεγαλύτερη αίσθηση ηρεμίας. Μας συνδέει με κάτι όμορφο και αξιόλογο. Κάτι πέρα ​​από τον εαυτό μας.

Και καθώς συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτόν τον αγχωτικό κόσμο, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να καλλιεργήσετε την αίσθηση της κατάπληξής σας, καθώς το να βιώνετε τακτικά μια αίσθηση θαύματος θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας.

Ανακάλυψα αυτή τη στρατηγική αφού πέθανε ο σύζυγός μου. Ήταν πολλοί, πολλοί μήνες αργότερα που μια μέρα σήκωσα το βλέμμα μου και είδα τα αστέρια και τα κοίταξα με απορία. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με βοήθησε, για λίγα λεπτά, να νιώσω πιο ζωντανός και πιο συνδεδεμένος με τον κόσμο γύρω μου και να βρω ακόμη και κάποια ευχαρίστηση σε αυτόν.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με φυτά

Συμπέρασμα από το α Μελέτη 2015 από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής ήταν εκείνο:

…η αλληλεπίδραση με φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να μειώσει το φυσιολογικό και ψυχολογικό στρες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της καταστολής της δραστηριότητας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης και της προώθησης άνετων, καταπραϋντικών φυσικών συναισθημάτων.

Δεν είναι περίεργο που πάντα έβρισκα ότι το να έχεις φυτά γύρω από το σπίτι είναι ωραία. Προστέθηκε μπόνους – ορισμένα φυτά μπορούν να καθαρίσουν τους ρύπους από τον αέρα!

Έχω την τάση να έλκομαι προς φυτά που είναι εύκολο να διατηρηθούν και βοηθούν επίσης τον αέρα να παραμένει φρέσκος όπως η Schefflera. Αλλά, έχοντας πει αυτό, λατρεύω επίσης τις ορχιδέες σκώρων, οι οποίες δεν είναι γνωστές ότι βοηθούν στην ανάπτυξη καθαρού αέρα – αλλά και μόνο που τις κοιτάζω με κάνει να νιώθω χαρούμενος.

Αυτό είναι το συναρπαστικό με τα φυτά, το να βρίσκεις ένα που δημιουργεί συναισθήματα ευτυχίας όταν το κοιτάς και, έστω και για μια στιγμή, το άγχος έχει δείξει την πόρτα.

Μην με παρεξηγείτε το άγχος μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Η προετοιμασία για την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου ήταν αγχωτικό. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας ήταν αγχωτική. Αλλά ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για να με κρατήσει παρακινημένο και σε καλό δρόμο. Το άγχος μπορεί να σας κρατήσει ασφαλείς – αυτή είναι μια καλή μορφή άγχους. Αλλά όταν αγχώνεστε συνεχώς για τα χρήματα, τις σχέσεις ή την υγεία, αυτό είναι αγχωτικό με λάθος τρόπο. Και τότε είναι που μπαίνει στο παιχνίδι μερικές εύκολες στρατηγικές.

Χτυπήστε το πνεύμα της ευγνωμοσύνης

Έχω γράψει πολλά για την ευγνωμοσύνη, γιατί ξέρω πόσο πολύτιμη είναι η ενέργεια της ευγνωμοσύνης στην υποστήριξη μιας πιο ευτυχισμένης ζωής.

Μου αρέσει αυτό που είπε ο Αβραάμ Μάσλοου:

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια υπέροχη ικανότητα να εκτιμούν ξανά και ξανά, φρέσκα και αφελώς το βασικό αγαθό της ζωής, με δέος, ευχαρίστηση και κατάπληξη, ακόμη και έκσταση.

Θυμίζει την επανεξέταση της αίσθησης του θαύματος ίσως;

Σύμφωνα με τον Δρ Robert Emmons, συγγραφέα του Ευχαριστώ? Πώς η άσκηση της ευγνωμοσύνης μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένουςοι ευγνώμονες άνθρωποι αναφέρουν σταθερά υψηλότερα επίπεδα θετικών συναισθημάτων, ικανοποίησης από τη ζωή, ζωτικότητας, αισιοδοξίας και χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και στρες.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα υπέροχο αντίδοτο στο στρες. Το να αφιερώνετε χρόνο για να αναλογιστείτε και να επαναπροσδιορίσετε την ερμηνεία ενός παρόντος ή ενός παρελθόντος γεγονότος μπορεί απλώς να αποδειχθεί το μεγαλύτερο στρατηγικό δώρο για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.

Χορέψτε και άγχος λιγότερο

Ξέρω ότι ακούγεται λίγο περίεργο. Αλλά πραγματικά βοηθάει. Ποτέ δεν ήμουν τόσο σπουδαίος χορευτής, παρακολούθησα μαθήματα χορού αφότου ήρθα για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ήμουν μόνος μου, μοναχική μετά το θάνατο του συζύγου μου και έψαχνα για κάτι ευχάριστο όπου θα μπορούσα να αλληλεπιδράσω με τους άλλους, με την ιδέα να με πιάνει λιγότερο ο εαυτός μου και η μοναξιά μου. Δεν χρειαζόμουν περισσότερο άγχος για να προσθέσω στη λίστα μου επειδή ήμουν η μόνη μου εστίαση.

Ήμουν πολύ κακός…αλλά παρόλα αυτά το σχολείο με πήγε σε έναν διαγωνισμό χορού με άλλους που ήταν πολύ πιο ικανοί. Μου έδωσαν ακόμη και ένα φανταχτερό φανταχτερό φόρεμα χορού να φορέσω – δεν βοήθησε, lol. Ήμουν ακόμα τρομερός, αλλά βρήκα ότι ήταν διασκεδαστικό.

Και είναι αρκετά ενδιαφέρον, λίγο μετά το τέλος των μαθημάτων χορού μου, διάβασα κάτι που έγραψε ο Πλάτων:

«Είπε ότι ο χορός, «από όλες τις τέχνες, είναι αυτός που επηρεάζει περισσότερο την ψυχή».

Και αυτό υποστηρίχθηκε από τον Νίτσε, ο οποίος είπε:

«Θα πρέπει να θεωρούμε χαμένη κάθε μέρα που δεν έχουμε χορέψει τουλάχιστον μία φορά».

Έτσι αποφάσισα να χορεύω μέσα στο σπίτι με χαρούμενη μουσική παλαμάκια ήταν ένας καλός τρόπος για να με βοηθήσει να αγχώνομαι λιγότερο.

Αν είστε γεμάτοι φρίκη στη σκέψη των μαθημάτων χορού, μπορείτε να αποκομίσετε την καλή ανταμοιβή χορεύοντας στο σπίτι, όπως εγώ! Βρείτε ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι, ανεβάστε το δυνατά και φύγετε.

Υπάρχει μια εφαρμογή για την οποία διάβασα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει, που μπορεί να σας ταιριάζει. Just Dance Now. Και είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ένα σωρό βίντεο YouTube και άλλες εφαρμογές – οπότε χορέψτε με την καρδιά σας και απολαύστε λιγότερο άγχος.

Εν τω μεταξύ…

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

Love Elle

xox

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.

Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar