Απόψυξη της ζημιάς των κατεψυγμένων φυτών

0
Απόψυξη της ζημιάς των κατεψυγμένων φυτών

Απόψυξη της ζημιάς των κατεψυγμένων φυτών

Τα κατεψυγμένα φυτά δεν είναι κάτι που θέλει κανείς να δει, ειδικά αν έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα στον κήπο του για να διατηρήσει το τοπίο του να κοιτάζει στην κορυφή του παιχνιδιού του. Αλλά ο χειμωνιάτικος καιρός έχει την τάση να προκαλεί τον όλεθρο στα φυτά και το γρασίδι, τα οποία μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις ψυχρότερες θερμοκρασίες και σε όλες τις επιπλοκές που το συνοδεύουν.

Ευτυχώς, εάν κάνετε λίγη εποχιακή προετοιμασία, τα κατεψυγμένα φυτά δεν χρειάζεται να σταματήσουν τις ελπίδες σας για μια όμορφη αυλή. Ναι, το κρύο βλάπτει τα φυτά σε κάποιο βαθμό, αλλά αυτή η ζημιά δεν είναι απαραίτητα ανεπανόρθωτη. Εάν μιλήσετε με επαγγελματίες δημιουργούς τοπίου, θα είναι σε θέση να σας δώσουν μερικές συμβουλές για το τι να κάνετε με φυτά που έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό και ακόμη και πώς να αποτρέψετε την πιθανότητα να παγώσουν κατεστραμμένα φυτά. Με λίγη δουλειά, αυτός ο χειμώνας θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος στην αυλή σας. και τα κατεψυγμένα φυτά που φοβόσουν κάποτε μπορούν να εξαφανιστούν από το μυαλό σου.

Σκέψεις για απόψυξη

Μια μεγάλη ζημιά από παγετό στα φυτά μπορεί να αποφευχθεί προστατεύοντας αυτά τα φυτά από σκληρούς παγετούς με στρώματα μόνωσης γύρω τους. Καλύψτε τα για τις ολονύχτιες ώρες με κουβέρτες και άλλα εμπόδια που κρατούν το ζεστό και τα προστατεύουν από το κρύο. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, να αφαιρείτε αυτά τα φυτοπροστατευτικά καλύμματα όταν βγαίνει ο ήλιος, ώστε να μπορούν να πάρουν το φως του ήλιου και τον αέρα. Οποιαδήποτε ποσότητα υγρασίας έχει συσσωρευτεί θα έχει επίσης την ευκαιρία να εξατμιστεί, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα να παγώσει το έδαφος και να βλάψει τις ρίζες των φυτών σας.

Φυσικά, δεν μπορούν να προληφθούν όλες οι ζημιές από τον παγετό, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξέρετε πώς να προστατεύσετε τα φυτά από ζημιές από παγετό, εάν έχουν υποστεί κάποια. Τελικά, η δυνατότητα σωτηρίας των κατεστραμμένων από τον παγετό φυτών εξαρτάται από τον βαθμό της ζημιάς, τον τύπο των φυτών που είναι και πόσο καιρό είχε πραγματικά κρατήσει το κρύο. Για παράδειγμα, εάν η περίοδος του κρύου ήταν μικρότερη και από την πιο ήπια πλευρά, τα τροπικά φυτά μπορούν γενικά να αναπηδήσουν πίσω. Ωστόσο, οι μακριές, σκληρές καταψύξεις μπορεί να βάλουν τέλος σε αυτά τα φυτά που αγαπούν τη ζεστασιά.

Γενικά μιλώντας, δεν θα ξέρεις με τι έχεις να κάνεις μέχρι την άνοιξη. Τότε είναι που θα αρχίσετε να βλέπετε σημάδια νέας ανάπτυξης ή έλλειψης. Είναι επίσης η εποχή του χρόνου που έχει περάσει ο κίνδυνος πρόσθετων παγετώνων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ασφαλές να αποκόψετε περιοχές ζημιάς χωρίς να προκαλέσετε περισσότερες ζημιές και θα μπορείτε επίσης να γονιμοποιήσετε και να ποτίσετε εκείνα τα φυτά που τα κατάφεραν να ξεπεράσουν το κρύο.

Μην αφήνετε τα κατεστραμμένα φυτά να παγώσουν τα όνειρά σας για μια όμορφη αυλή! Συμβουλευτείτε τους ειδικούς εξωτερικού χώρου στην Executive Landscaping, Inc., σήμερα!

Schreibe einen Kommentar