αγορά και πώληση μεταχειρισμένων βιώσιμης μόδας. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

0
αγορά και πώληση μεταχειρισμένων βιώσιμης μόδας.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.
μεταχειρισμένη βιώσιμη μόδα |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Γίνεται πολύς λόγος στον κόσμο της βιώσιμης μόδας για την επένδυση σε κομμάτια υψηλής ποιότητας που θα αγαπάτε για πάντα. Είναι ένας πολύ ευγενής στόχος, αλλά σε σχεδόν τέσσερα χρόνια που γράφω για τη βιώσιμη μόδα σε αυτόν τον χώρο, ανακάλυψα ότι υπάρχουν δύο μεγάλα εμπόδια στο δρόμο για την επίτευξη αυτού. Το πρώτο είναι η προσιτή τιμή. Για πολλούς ανθρώπους, η επένδυση σε όμορφα φτιαγμένα ρούχα είναι κάτι που θα ήθελαν να κάνουν, αλλά αντιμετωπίζουν αποφάσεις σχετικά με το πώς να ξοδέψουν το εισόδημα που αποκτήθηκε με κόπο, η επένδυση σε ένα φόρεμα που μπορεί να κοστίζει όσο τα παντοπωλεία ενός μήνα είναι ανόητο αν όχι εντελώς αδύνατο.

Το δεύτερο εμπόδιο μοιάζει λίγο με τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Και είναι ότι τα ρούχα και οι άνθρωποι είναι ευμετάβλητα. Η πραγματικότητα είναι ότι μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και μερικές φορές αλλάζουμε γνώμη. Υπάρχουν αλλοιώσεις που αποδεικνύονται ανώμαλες, φόρμες που συρρικνώνονται σε λάθος σημεία, εφαρμογή ή υλικό ή χρώμα που καταλήγει να μην είναι απόλυτα αξιαγάπητο για οποιονδήποτε λόγο και χωρίς να ανησυχείτε για το πόσο προσεκτικά ή προσεκτικά μπορεί να έχει φτιαχτεί κάτι.

Ένα ενδιαφέρον αίνιγμα στον κόσμο της ηθικής μόδας είναι τι να κάνετε με ένα ρούχο που δεν είναι κάτι που θέλετε να φορέσετε μέχρι να είναι έτοιμη η τελευταία κλωστή για το σωρό κομπόστ. Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας να επιλέξουμε τα ρούχα μας προσεκτικά, να επενδύσουμε με προσοχή, να πούμε όχι σε παρορμητικές αγορές, να κάνουμε μια αγορά από μια ανεξάρτητη εταιρεία βιώσιμης μόδας και μετά να μην αγαπάμε αυτό που καταλήγουμε είναι κάτι που…συμβαίνει!

Οι indie ετικέτες πωλούνται συχνά μόνο στο διαδίκτυο. Το να επενδύσεις σε κάτι χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να το δοκιμάσεις πρώτα είναι τρομακτικό. Επιπλέον, οι μικρές ετικέτες συχνά δεν μπορούν να έχουν το ίδιο είδος στιβαρών πολιτικών επιστροφής με άλλες επωνυμίες μόδας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αγοράσετε κάτι και να βρεθείτε χωρίς εξαιρετική επιλογή για να το επιστρέψετε. (Μία από τις πρώτες μεγάλες αγορές που έκανα από μια ανεξάρτητη εταιρεία ήταν από έναν σχεδιαστή που πούλησε μόνο ένα στυλ φορέματος και το μικρότερο μέγεθός τους ήταν πολύ μεγάλο για μένα. Μπορούσα να επιστρέψω το φόρεμα, αλλά μόνο για πίστωση στο κατάστημα, που δεν θα ήταν χρησιμοποιήσιμο στη συγκεκριμένη περίπτωσή μου. Κατέληξα να ράψω το φόρεμα, αλλά ένα σφάλμα μέτρησης σήμαινε ότι έγινε πολύ μικρό. Τελικά το έστειλα σε ένα κατάστημα οικονομικών ειδών, σχεδόν αφόρητο.) Τέλος, όταν επενδύσεις σε μικρές, ανεξάρτητες εταιρείες, η τιμή είναι συχνά υψηλότερη, την ίδια στιγμή που η ικανότητά σας να το μεταπωλήσετε γίνεται λίγο πιο δύσκολη. Κάποτε προσπάθησα να στείλω ένα φόρεμα από μια υπέροχη indie επωνυμία, αλλά το κατάστημα αποστολής στο οποίο το πήγα δεν αναγνώρισε την ετικέτα και δεν το δεχόταν.

Τα ρούχα είναι δύσκολα και η επένδυση σε αυτά δεν είναι αλάνθαστη. Αλλά τελευταία έχω παρατηρήσει πολλές προσπάθειες από την πλευρά των εταιρειών ένδυσης και ανεξάρτητων λάτρεις να προσπαθήσουν να βάλουν ένα βαθούλωμα στο πρόβλημα. Οι εσωτερικές προσπάθειες μεταπώλησης και οι πλατφόρμες ανταλλαγής ρούχων που προέρχονται από το πλήθος είναι δύο πραγματικά ενθαρρυντικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να εμποδίσουν τα όμορφα φτιαγμένα ρούχα να μην καταλήξουν στη χωματερή (ή να μαραζώσουν σε ντουλάπες). Άλλωστε, αυτό που μπορεί να μην ήταν τέλειο για μένα, θα μπορούσε να καταλήξει τέλειο για κάποιον άλλο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Fashion Revolution έγραψα για την υπεύθυνη απορρόφηση. Εδώ, θέλω να μοιραστώ μερικές εναλλακτικές λύσεις για να δώσω απλά ρούχα.

μεταχειρισμένη βιώσιμη μόδα |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Παρακάτω είναι μερικά μόνο παραδείγματα που έχουν συναντήσει το ραντάρ μου από ανθρώπους στη δική μου σφαίρα. Πλήρης αποκάλυψη: Παραμένω σπάνιος αγοραστής και επομένως δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω δοκιμάσει ο ίδιος τις περισσότερες από αυτές τις μεθόδους, αλλά χαίρομαι που μαθαίνω γι‘ αυτές και χαίρομαι που σας υποδεικνύω τον δρόμο τους. Θα ήθελα πολύ να ακούσω αν κάποιος εδώ είχε καλή τύχη ή γνωρίζει άλλες εξαιρετικές επιλογές. Μη διστάσετε να προσθέσετε τα δικά σας αγαπημένα στα παρακάτω σχόλια!

Ace & Jig: Οι ανταλλαγές ρούχων Ace & Jig είναι ίσες ασκήσεις οικοδόμησης κοινότητας και ευκαιρίες για τους λάτρεις του Ace & Jig να ανταλλάξουν τα κομμάτια τους με κάτι νέο για αυτούς. Ακολούθησε το Ace & Jig instagram λογαριασμού για να μάθετε για τις ανταλλαγές που γίνονται κοντά σας και ακολουθήστε το #aceandjigcommunity hashtag για να βρείτε ανθρώπους που ανταλλάσσουν σε πραγματικό χρόνο.

Hackwith Design Sustain Shop: Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Hackwith Design House κυκλοφόρησε το The Sustain Shop—ένα κατάστημα μεταχειρισμένων στον ιστότοπο HDH όπου πωλούν ήπια χρησιμοποιημένα κομμάτια HDH και μοναδικά δείγματα. Ξεκίνησαν το κατάστημα ως έναν τρόπο να παρέχουν στους πελάτες μια λιγότερο ακριβή τιμή και να βοηθήσουν στην ανάληψη ευθύνης για τον κύκλο ζωής των ρούχων που δημιουργούν. Οι πελάτες μπορούν να στείλουν μαζί φορεμένα και αγαπημένα κομμάτια HDH, συμπεριλαμβανομένου αυτά που μπορεί να έχουν μικρά σκισίματα, λεκέδες ή λείπουν κουμπιά. Τα κομμάτια που αποστέλλονται σε καλή κατάσταση θα πλυθούν και θα επαναπωληθούν ως έχουν και όλα τα άλλα κομμάτια θα επισκευαστούν ή θα ξεκολληθούν και θα μετατραπούν σε κάτι καινούργιο. Κάθε κομμάτι που αποστέλλεται αξίζει 20 $ σε Sustain Bucks, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε οτιδήποτε στον ιστότοπό τους, συμπεριλαμβανομένου του The Sustain Shop.Μπορείτε να τους ακολουθήσετε Ίνσταγκραμ και ψωνίστε απευθείας στο δικτυακός τόπος.

Noihsaf: Ένας από τους αρχικούς λογαριασμούς αγοράς/πώλησης Instagram που διαπραγματεύεται —μεταξύ άλλων— με indie ετικέτες. Είμαι λίγο στενοχωρημένος που έχασα την ευκαιρία να το αντικαταστήσω Birkenstocks Έβγαλα στο κράσπεδο πριν από μερικά χρόνια. Η καταχώριση τεμαχίων προς πώληση κοστίζει 2,80 $.

Πώληση/ΕμπόριοES: Το SellTradeES είναι ένας ανεξάρτητος λογαριασμός Instagram με γνώμονα τους πελάτες Ελίζαμπεθ Σούζαν λάτρεις της επωνυμίας να πουλήσουν ή να εμπορεύονται αντικείμενα που ανήκαν στο παρελθόν της Elizabeth Suzann. Είναι κάπως απίστευτο να βλέπεις την παρατεταμένη ζωή που αποκτούν τα ρούχα σε αυτήν τη ροή. Οι άνθρωποι έχουν την επιλογή είτε να πουλήσουν είτε να ανταλλάξουν τα κομμάτια που έχουν στις ντουλάπες τους, έτσι κάποιος που αγόρασε ένα μεσαίο κάλυμμα, αλλά αποφασίζει ότι χρειάζεται ένα μεγάλο, μπορεί να δημοσιεύσει το ερώτημά του στη ροή. Επίσης μια εξαιρετική πηγή για την εύρεση σχεδίων που δεν κατασκευάζονται πλέον (όπως το φόρεμα της Elizabeth Suzann σε αυτές τις λήψεις… όχι ότι το παρατάω!). Περισσότερα για το πώς λειτουργούν όλα, με αυτόν τον τρόπο.

Πώληση/Εμπόριο αργή μόδα: Από τους ίδιους ιδρυτές του Sell/TradeES ήρθε ένας νέος λογαριασμός Instagram που εστιάζει στις μάρκες Slow Fashion γενικότερα. Τροποποιημένο Jesse Comb παντελόνι? Φοριέται απαλά Φροντίδα τσόκαρα; Όλα αυτά συν Έτσι πολύ περισσότερο. Περισσότερα για το πώς λειτουργεί η καταχώριση και η αγορά, με αυτόν τον τρόπο. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αυτοί οι άνθρωποι έχουν επίσης έναν λογαριασμό που ονομάζεται Πώληση/Εμπόριο Plusμε μέγεθος ρούχων Large και πάνω με την ίδια εστίαση στη αργή μόδα και τη βιωσιμότητα!

Αργά: Μερικοί αναγνώστες ανέφεραν αυτόν τον νέο ιστότοπο που λειτουργεί παρόμοια με το thredUP (παρακάτω), αλλά ειδικά για μικρότερες επωνυμίες. Ιδρύθηκε από τον Grechen Reiter του Ντουλάπα του Γκρέτσεν. Σύμφωνα με τα λόγια της, η Slowre «πουλάει και αποστέλλει γυναικεία ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από ανεξάρτητους σχεδιαστές, μικρότερες μάρκες και μερικές μεγαλύτερες εταιρείες που χρησιμοποιούν φυσικά υφάσματα, παρέχουν διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού και παραγωγής, προμηθεύονται καινοτόμα οικολογικά υφάσματα, παράγουν στις ΗΠΑ και /ή να συμμετάσχουν σε άλλες υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές.“ Πολύ καλό μου ακούγεται

threadUP: Έχω συνεργαστεί με το thredUP σε καμπάνιες στο παρελθόν για να διαδώσω πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες μεταπώλησής τους. Διαθέτουν πολλές επιλογές από ετικέτες mainstream και γρήγορης μόδας, αλλά λίγο σκάψιμο θα βρείτε πολλές επιλογές από εταιρείες ένδυσης που προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά επωνυμία και να βρείτε πραγματικά εξαιρετικές προσφορές σε στοχαστικές εταιρείες όπως Eileen Fisher και Παταγονία.

Παιδιά:

Misha & Puff Bazaar: Οι Misha & Puff φιλοξενούν τον δικό τους μεταχειρισμένο λογαριασμό στο Instagram που ονομάζεται Misha & Puff Bazaar. Η Misha & Puff δεν επιθεωρεί ούτε αποστέλλει τα ίδια τα αγαθά και όλες οι συναλλαγές γίνονται μεταξύ αγοραστή και πωλητή, αλλά επιμελούνται τη ροή και διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα είναι επαληθευμένα πρωτότυπα M&P.

Noihsaf Kiddos: Ο γεμάτος παιδιά λογαριασμός αδελφής στο Noihsaf Bazaar, που αναφέρεται παραπάνω. Μια από τις καλές μου φίλες βρήκε ένα αξιολάτρευτο vintage τζιν για το παιδί της σε αυτόν τον λογαριασμό. Υπάρχουν τόσα πολλά από πολλές από τις αγαπημένες μας μάρκες. Ισχύει η ίδια χρέωση πώλησης 2,80 $ όπως και στην έκδοση για ενήλικες.

Over the Ocean Pre-Loved: Το Over the Ocean είναι ένα αγαπημένο μου διαδικτυακό κατάστημα για παιδιά που διαθέτει όμορφα είδη ευρωπαϊκής κατασκευής για Αμερικανούς καταναλωτές (για τους Ευρωπαίους πελάτες που ελπίζουν να αγοράσουν προϊόντα αμερικανικής παραγωγής, μόλις κυκλοφόρησαν το Over the Ocean II). Πριν από μερικά καλοκαίρια κυκλοφόρησαν το OTO Pre-Loved, μια πύλη στον ιστότοπο της OTO που επιτρέπει στους πελάτες να στέλνουν τα αγαπημένα τους ρούχα για μεταπώληση. Για να ληφθεί υπόψη, τα ρούχα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Οι πωλητές OTO Pre-Loved λαμβάνουν πίστωση καταστήματος—μεταξύ 20-35% της αρχικής τιμής μείον ένα κόστος αποστολής/διακίνησης 5 $—για μεμονωμένα προϊόντα που στέλνουν. Ακολουθήστε το στο Instagram για να αναζητήσετε ενημερώσεις για νέες καταχωρίσεις. [Updated 2021: No longer in operation!]

Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Schreibe einen Kommentar