αγοράστε από την BIPOC. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

0
αγοράστε από την BIPOC.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

αναπτύσσοντας μια μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα: αγοράστε από την BIPOC |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο στο να σκέφτομαι τα ρούχα που φοράω. Στη σειρά Growing a Minimalist Wardrobe στο blog μου και στο βιβλίο μου, Simple Matters, έχω ενθαρρύνει τους αναγνώστες να ανακρίνουν τη σχέση τους με τα ρούχα δίπλα μου. Πώς μας κάνουν να νιώθουμε; Πώς τα φοράμε; Ποιος τα φτιάχνει; Και ποιος είναι ο αντίκτυπος στους ανθρώπους και στον πλανήτη; Κατά τη διάρκεια αυτής της δουλειάς, είχα το προνόμιο και την τιμή να συνεργαστώ με μικρούς σχεδιαστές για να διαδώσω τη λέξη για τις προσπάθειές τους στις αργές, βιώσιμες και ηθικές κοινότητες μόδας. Αλλά στην έκκλησή μου για συνειδητή κατανάλωση, έχω παραβλέψει πολλά. Φέτος, ελπίζω να παραδώσω αυτήν την πλατφόρμα σε μερικούς από τους ανθρώπους που συμβάλλουν επί του παρόντος στην επέκταση, τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση των συζητήσεων που συμβαίνουν στην κοινότητα της αργής μόδας.

Αυτή την εβδομάδα, προσκάλεσα Αυτή είναι η Έμιιδρυτής του #BuyFromBIPOC Πρόκληση στο Instagram να γράψει γιατί ξοδεύει τον επόμενο χρόνο αγοράζοντας από σχεδιαστές μαύρους, ιθαγενείς και άλλους έγχρωμους (BIPOC) και επιχειρήσεις που ανήκουν και λειτουργούν στην BIPOC. Εκτός από την προσωπική της πρόκληση για αγορές, η Emi δημιούργησε και συντονίζει το νέο που κυκλοφόρησε @BuyFromBIPOC Λογαριασμός Instagram. Ο λογαριασμός θα χρησιμεύσει ως χώρος συσκέψεων και μεγάφωνο για την κοινή χρήση της δουλειάς των δημιουργικών της BIPOC στην κοινότητα της αργής μόδας, από σχεδιαστές, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και επιρροές.

αναπτύσσοντας μια μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα: αγοράστε από την BIPOC |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Εδώ είναι περισσότερα από την Emi:

Η αργή και ηθική μόδα έγινε μέρος της ζωής μου πριν από περισσότερα από τρία χρόνια, όταν ήμουν έγκυος και άρχισα τη δουλειά να στοχάζομαι σε βάθος τις βασικές μου αξίες και να ευθυγραμμίζομαι πληρέστερα με αυτό που θέλω να είμαι για το παιδί μου. Συνειδητοποίησα ότι η αγάπη μου για τη μόδα θα μπορούσε να συγχωνευθεί με τη δέσμευσή μου να είμαι πιο βιώσιμη σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Αλλά καθώς άρχισα να ακολουθώ πιο αργά fashion brands και influencers, προέκυψε ένα κοινό θέμα: Η γνώριμη, άβολη αίσθηση του να είσαι αουτσάιντερ σε έναν χώρο που κυριαρχεί το λευκό. Ξανά και ξανά, είδα λευκές επιρροές και μάρκες αργής μόδας που ανήκουν σε λευκούς να επικεντρώνονται και να προωθούνται με τρόπους που δεν ήταν συνεπείς με αυτό που είδα να συμβαίνει για τους μαύρους, ιθαγενείς και άλλους έγχρωμους ομολόγους τους.

Η καταπίεση της λευκής υπεροχής σήμαινε ότι παρά τη σημαντική συνεισφορά τους στη δημιουργική εργασία σε αυτούς τους χώρους μόδας, οι μάρκες αργής μόδας που ανήκουν στην BIPOC και οι δημιουργοί και οι επιρροές της BIPOC όπως Ντομινίκ Ντρέικφορντ του Μελανίνη και βιώσιμο στυλ, Deb Shepherd του Ντυμένος σε αφθονίακαι Έλα Barber, μεταξύ άλλων, δεν ενισχύονταν με τον ίδιο ρυθμό. Λαχταρούσα μια κοινότητα αργής μόδας που αντιπροσώπευε πληρέστερα το εύρος των ανθρώπων, των προϊόντων και των επωνυμιών που ήξερα ότι υπήρχαν ήδη — μια κοινότητα που δεν αρνιόταν το ταλέντο και τις βιωμένες εμπειρίες των δημιουργικών της BIPOC.

Πέρυσι, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα δημόσιο λογαριασμό Instagram σε μια προσπάθεια να βρεθεί αυτή η κοινότητα. Ήθελα να συνδεθώ με πιο αργούς, βιώσιμους και ηθικούς λάτρεις της μόδας, οι οποίοι, όπως εγώ, είναι έγχρωμοι άνθρωποι που μοιράζονται τις εμπειρίες μας και εργάζονται για να κάνουν αυτούς τους διαδικτυακούς χώρους μόδας πιο περιεκτικούς. Στο Instagram, δημιούργησα νέες φιλίες που οδήγησαν στη συμμετοχή μου στο Φθινόπωρο του 2018 Πρόκληση στυλ 10×10—μια βιώσιμη πρόκληση γκαρνταρόμπας ξεκίνησε από τον Lee Vosburgh του Μέλισσα στυλ. Ο φίλος μου ο Bo of @linednotes είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο hashtag για την πρόκληση και να προσκαλέσει μαρτυρίες σχετικά με την αναπαράσταση με αργό τρόπο. Σκέφτηκα το hashtag, #10×10Η αναπαράσταση έχει σημασία και τελικά τα hashtag #EthicalFashionRepresentationMatters και #SlowFashionRepresentationMatters ως ένας τρόπος να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Η εμπειρία της ανταλλαγής, της μαρτυρίας, της σύνδεσης και της διατήρησης χώρου για αυτές τις αφηγήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαήμερης πρόκλησης ήταν βαθιά θεραπευτική και καθαρτική. Λόγω αυτής της εμπειρίας και των συνεχιζόμενων απογοητεύσεών μου γύρω από το έλλειψη εκπροσώπησης στις αργές, βιώσιμες και ηθικές κοινότητες μόδας, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα προσωπική πρόκληση μόδας. Για έναν ολόκληρο χρόνο, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2019, δεσμεύομαι να κάνω όλες τις προσωπικές μου αγορές μόδας αποκλειστικά από αργούς, βιώσιμους και ηθικούς κατασκευαστές και επωνυμίες BIPOC και προσκαλώ άλλους να συμμετάσχουν μαζί μου. δημιούργησα το #BuyFromBIPOCπρόκληση hashtag έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να συνδεθούν σε όλη την εμπειρία.

Επειδή η ανταπόκριση στην πρόκληση ήταν τόσο θετική, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν νέο αποκλειστικό λογαριασμό στο Instagram, @buyfrombipoc. Είμαι απίστευτα ευγνώμων που συνεργάζομαι με μια τόσο λαμπρή ομάδα συν-συντονιστών: Μπρουκ, Beaκαι Ελαϊνα!

Εξακολουθούμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου σε τόσους πολλούς από εμάς δεν επιτρέπεται η αξιοπρέπεια να είμαστε ολόκληροι ο εαυτός μας στους χώρους που καταλαμβάνουμε. Ήθελα να συμμετάσχω στη δημιουργία ενός χώρου όπου η BIPOC μπορεί να είναι ο πλήρης εαυτός μας, να επικεντρώνεται και να γιορτάζεται. Ήθελα να εμβαθύνω τη δέσμευσή μου σε αυτό που σημαίνει για μένα η «ηθική μόδα», η οποία ενισχύει το έργο των καινοτόμων και δημιουργικών της BIPOC που κάνουν αυτή τη δουλειά για πολλά χρόνια. Τέλος, ήθελα όλα αυτά να έχουν ως αποτέλεσμα να τεθούν χρήματα απευθείας στα χέρια των κατασκευαστών της BIPOC.

Τα δημιουργικά της BIPOC είναι βαθιά ριζωμένα στην προγονική γνώση της τέχνης και των παραδόσεων. Υπάρχει μια βαθιά τιμή για την κληρονομιά και τους οικογενειακούς δεσμούς που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά μέσω των κομματιών που δημιουργούν οι δημιουργοί. Στη δική μου οικογένεια έχω κιμονό και χαόρι που έχει ράψει η προγιαγιά μου. Τα έχω τυλίξει γύρω από το σώμα μου και μια μέρα θα τα τυλίξω γύρω από το σώμα του παιδιού μου έτσι ώστε να νιώσει την ανάγλυφη σύνδεση με τη μητρογραμμική γραμμή της. ο @buyfrombipoc Ο λογαριασμός έχει να κάνει με την επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η BIPOC τιμά τους προγόνους μας και υπερηφανεύεται για τις πολιτιστικές μας κληρονομιές μέσω της τέχνης και μιλώντας για την εκπροσώπηση και την ένταξη με αργό, βιώσιμο και ηθικό τρόπο.

Μέσα από @buyfrombipoc λογαριασμός και #BuyFromBIPOCπρόκλησηΕλπίζω ότι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αργή, βιώσιμη και ηθική μόδα θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και την έρευνά τους σχετικά με την ποικιλομορφία της ηγεσίας στις επωνυμίες, θα προσέχουν περισσότερο να κάνουν αγορές που επενδύουν σε κοινότητες BIPOC και θα χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να μιλήσουν για λογοδοσία και εκπροσώπηση όταν διαπιστώνουν ότι λείπει.

Η ελπίδα μου είναι ότι το έργο του @buyfrombipoc μπορεί να είναι μια μικρή προσφορά προς τις συλλογικές προσπάθειες της BIPOC να καταλάβει χώρο για να γιορτάσει, να θεραπεύσει και να μεταμορφωθεί. Τελικά, γεννήθηκε από αγάπη—αγάπη για την τιμή των προγόνων μου και του παιδιού μου, αγάπη για τις κοινότητες της BIPOC, αγάπη για την ισότητα και το δικαίωμα να είμαστε ολόκληροι άνθρωποι, όπου κι αν είμαστε.

αναπτύσσοντας μια μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα: αγοράστε από την BIPOC |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου

Ακολουθούν μερικοί άλλοι απλοί τρόποι υποστήριξης δημιουργικών BIPOC με αργό τρόπο:

Διαπράττω:

Γίνε μελος #BuyFromBIPOCπρόκληση ή δημιουργήστε τη δική σας προσωπική πρόκληση, όπως η αγορά δώρων για φίλους αποκλειστικά από κατασκευαστές BIPOC ή η δέσμευση για τουλάχιστον μια αργή, βιώσιμη, ηθική αγορά μόδας από ένα δημιουργικό της BIPOC φέτος. ο @buyfrombipoc η ομάδα προσκαλεί όποιον αδυνατεί να κάνει τη χρονιά που πέρασε, να χρησιμοποιήσει το #BuyFromBIPOC hashtag ως τρόπος σύνδεσης και κοινής χρήσης επωνυμιών και κατασκευαστών!

Ενίσχυση:

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ακολουθήσετε τους κατασκευαστές, τις επωνυμίες και τα δημιουργικά της BIPOC και στη συνέχεια να ενισχύετε τακτικά τη δουλειά τους στην πλατφόρμα σας (φυσικά με πίστωση και ετικέτες).

Εκτιμώ:

Αφιερώστε χρόνο για να σχολιάσετε τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων των δημιουργικών της BIPOC για να τους ευχαριστήσετε και να εκφράσετε γιατί εκτιμάτε τη δουλειά τους.

Προτείνω:

Εάν έχετε τοπικά καταστήματα με τούβλα και κονιάματα που διαθέτουν μάρκες αργής μόδας, προτείνετε μάρκες και κατασκευαστές BIPOC με τους οποίους θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να μεταφέρουν.

Μαθαίνω:

Το πιο σημαντικό, να κάνετε το έργο της μάθησης, παρακολούθησης και πληρωμής για την εργασία μαύρων και αυτόχθονων δασκάλων όπως Ρέιτσελ Κάργκλ, Layla F. Saad, Ρέιτσελ Ρίκετς, Άλεν Σάλγουεϊκαι Αντριέν Κιν μεταξύ άλλων.

//

Τι γίνεται με όλους εσάς παιδιά; Υπάρχει κανείς εκεί έξω που συμμετέχει στην πρόκληση #BuyFromBIPOC; Αγαπημένοι BIPOC-influencers και σχεδιαστές για κοινή χρήση; Θα ήθελα να μάθω.

//

Η Έμι Ίτο είναι μητέρα και παιδαγωγός του δημοτικού. Είναι μια Ιαπωνική Αμερικανίδα μεικτής κληρονομιάς και ανήκει στη διαφυλετική κοινότητα των υιοθετούμενων. Η Emi δίδαξε σε δημόσια σχολεία του Bay Area για δώδεκα χρόνια και ήταν δάσκαλος παρέμβασης και συντονιστής τα τελευταία τρία. Ίδρυσε και συνδιεύθυνσε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση με βάση τις τέχνες και μια λέσχη μετά το σχολείο για έγχρωμους νέους που αναγνωρίζονται ως πολυφυλετικές, μικτή κληρονομιά ή/και διαφυλετικά υιοθετημένοι/υποστηριζόμενοι. Από τότε που έγινε πιο ενεργή με αργό, βιώσιμο και ηθικό τρόπο, η Emi έχει μιλήσει ανοιχτά κατά της οικειοποίησης του όρου «κιμονό» και πρόσφατα έγραψε ένα φιλοξενούμενη ανάρτηση ιστολογίου για το Densho πανω σε αυτο το θεμα. Τον περασμένο χρόνο, έχει συνεργαστεί με αρκετούς κατασκευαστές και επωνυμίες για να αλλάξει τα ονόματα των ενδυμάτων τους «κιμονό». Μπορείτε να τη βρείτε στο Instagram @little_kotos_closet συλλογίζεται θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και τις φασαρίες του μικρού της.

Έργο τέχνης του Élan Byrd of Bleu Byrdie χρησιμοποιείται με άδεια. Ακολουθήστε την στο Instagram @bleubyrdie.

Schreibe einen Kommentar